top of page

FYSIIKKAVALMENNUS

MITÄ ON GOLF-FYSIIKKAVALMENNUS?

Lajitekniikkaa, liikkuvuutta, lihaskuntoa. Liikeratoja ja -rajoitteita. Kehon hallintaa ja kehotuntemusta, toisinaan kuntoutusta. Toimintakykyä, terveyttä ja hyvää oloa. Pallon lyömistä ja pelaamista.

Jotta golf-svingi olisi tehokas ja toistettava, tulee meidän kehomme olla toimintakykyinen ja liikkuva.

Oman fyysisen kapasiteetin tiedostaminen ja tunnistaminen antaa meille parhaat mahdollisuudet svingin mukauttamiseen juuri meille itsellemme sopivaksi. Parhaimmillaan golf-fysiikkavalmennuksen avulla ehkäistään urheilu- ja rasitusvammojen syntymistä sekä edesautetaan ja nopeutetaan kuntoutumista.

Golf-fysiikkavalmennus on yhdistelmä fysiikka- ja tekniikkavalmennusta. Svingiä tarkastellaan kehon liikkuvuuden ja mahdollisten liikerajoitteiden näkökulmasta sekä niiden vaikutuksesta lyöntiin.
Golf-fysiikkavalmennuksessa jokaisen fysiikka otetaan yksilöllisesti huomioon ja jokaisen svingi rakennetaan sen ympärille, miten valmennettavan keho toimii, eikä toisinpäin.

Golf-fysiikkavalmennus on parhaimmillaan toimiva yhdistelmä lyönti-, liikkuvuus- ja lihaskuntoharjoittelua, jonka myötä sekä kroppa että lyönti toimii.

Golf yksityisopetus pori

HINNASTO

 

VARAA TUNTI
11.PNG
Sieppaa.PNG

VALMENTAJA JUSSI SIRÉN

Olen Titleist Performance Instituten (TPI) lisensoima golf-fysiikkavalmentaja (Level 2) ja parhaillaan suoritan golf-valmentajatutkinnon 3-tasoa (Assistant Trainer) Suomen golfliiton alaisuudessa. Olen lisäksi lisensoitu Personal Trainer, sekä hyvinvointi- ja kuntosalivalmentaja. 

Olen entinen kilpaurheilija maastohiihdon, yleisurheilun sekä jalkapallon puolelta, ja pelannut golfia yli 20 vuotta. Parhaillaan suoritan golf-valmentajatutkinnon 3-tasoa Suomen golfliiton alaisuudessa. Nuorempana haaveilin salaa golf-ammattilaisuudesta vaikka tiedostin, että "juna meni jo".


Kun vuonna 2015 aloitin PT-opinnot päätin, että suuntaudun nimenomaisesti golf-fysiikkavalmennukseen ja sillä tiellä nyt olen. Niin opintoni kuin golf-fysiikkavalmentajahaaveeni saivat aimo annoksen lisäpotkua

kun kesällä 2017 selkäni "hirtti kiinni" siihen malliin, että olin kolmen päivän ajan käytännössä liikuntakyvytön. Sairaalakäynnin yhteydessä kävi ilmi, että alaselkäkipu johtui nikamien välisestä madaltumasta, joka erittäin suurella todennäköisyydellä oli seurausta liian passiivisesta lantionkierrosta sekä epäedullisesta selän asennosta golfia pelatessa. Vaikka lääkäri oli sitä mieltä, että kivut seuraavat minua loppuikäni, olen ollut lokakuusta 2017 lähtien käytännössä katsoen täysin ilman selkäkipuja. 

 

Vahvuuteni valmentajana peilaavat hyvin pitkälti omaa laajaa elämänkokemusta. Nuoren kilpaurheilijan tavoiteasettelu, tahtotila ja päättäväisyys ovat edelleen olemassa. Olen toiminut yhteensä yli 10 vuotta yrittäjänä kahdella eri alalla ja kerännyt yli 15 vuoden kokemuksen erilaisten urheilu- ja markkinointitapahtumien parissa. Olen johtanut ja valmentanut ihmisiä niin urheilun kuin toimistoelämänkin saralla. Toisinaan olen ollut väsynyt, uupunut ja kärsinyt sekä loukkaantumisista että sairauksista, jotka ovat vaatineet leikkaushoitoa.  Kaikista näistä kokemuksista olen ammentanut itselleni energiaa olla paras minä juuri tänään. Olen parempi valmentaja sekä parempi pelaaja tänään, kuin olen tähän mennessä koskaan ollut. Silti minulla on edelleen paljon opittavaa ja tiedonjanoni on ehtymätön.

Valmentajana olen positiivinen, kannustava, selkeä sekä rauhallinen. Suhtaudun työhöni suurella sydämellä ja pidän huolen siitä, että tulen ymmärretyksi. Loppuvuoteen 2019 mennessä golf-fysiikkavalmennus-demossani on käynyt yhteensä yli 100 ihmistä ja palaute on ollut pelkästään positiivista.

Työni lisäksi nautin moottoripyöräilystä, metsästyksestä, monipuolisesta liikunnasta, heavy-musiikista, rakentamisesta ja remontoinnista, monipuolisista uusista elämyksistä, läheisten ja ystävien seurasta, joen varressa asumisesta sekä matkustamisesta niin koti- kuin ulkomaillakin.

Toivottavasti näemme rangella, kentällä tai salilla!

bottom of page